Βάλε τώρα αντηλιακό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Βάλε τώρα αντηλιακό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Εδώ θα μάθεις τα πάντα για το πότε πρέπει να ξεκινήσεις να φοράς το αντηλιακό προσώπου αλλά και πώς να το φοράς.

kentriki

Καλό είναι να φοράς αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που η ηλιοφάνεια είναι συχνή. Αν δεν το έχεις συνηθίσει (ακόμα!), ξεκίνα να το φοράς κάθε πρωί τώρα την άνοιξη για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλάβες του ήλιου που με τη σειρά τους επισπεύδουν τα σημάδια του χρόνου. Μη φοβηθείς τα λευκά σημάδια αφού η σύνθεση των νέων αντηλιακών δεν αφήνει πια ίχνη πάνω στο πρόσωπο.

Ιδανικά το αντηλιακό σου θα πρέπει να διαθέτει φίλτρα ευρείας απορρόφησης των ακτίνων UVB και UVA, να είναι καλά ανεκτό, όχι λιπαρό, ανθεκτικό στο νερό και να αφήνει ένα αόρατο φιλμ στην επιδερμίδα, προφυλάσσοντας την από την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Εννοείται πως με την έντονη ηλιοφάνεια το αντηλιακό προσώπου πρέπει να έχει μεγάλο δείκτη (SPF30-SPF50). Τον χειμώνα μπορείς να φοράς ένα με μικρότερο δείκτη (SPF15) και να το συνδυάζεις με make up με SPF. Θυμήσου μόνο πως το make up μόνο του δεν προσφέρει την ίδια προστασία όπως ένα αντηλιακό προσώπου με μεγάλο δείκτη προστασίας. Και αυτό γιατί, η σύσταση του make up δεν μένει πάνω στην επιδερμίδα, αλλά «σπάει» και επιτρέπει στις ακτίνες να την διαπεράσουν.

SOS! Το αντηλιακό προσώπου ακολουθεί την ενυδατική σου κρέμα ή τον ενυδατικό ορό που φοράς κάθε πρωί (δεν αλλάζεις τη ρουτίνα σου, απλά προσθέτεις το αντηλιακό μετά την περιποίηση). Μη ξεχνάς να το απλώνεις στο λαιμό, τα αφτιά, τα βλέφαρα και τα χείλη.

Όταν φθάνεις στην παραλία χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου μόνο μια φορά και το ξεχνάς: κορυφαίο λάθος. Επανάληψη, η μήτηρ πάσης μαθήσεως! Εφάρμοσε κάθε φορά μετά το κολύμπι.  Αν βρίσκεσαι στη πόλη μπορείς να το ανανεώνεις κάθε 3 ώρες.

πηγή ladylike.gr

panthenol-extra-sun-care-color-50soleil divin spf 50anthliako proswpou spf 30