Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Είναι η ζωή σας, οι θησαυροί σας, οι μεγάλες αδυναμίες σας που για χάρη τους θα φτάνατε και στην άκρη του κόσμου. Προς το παρόν αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τους δώσετε τη δυνατότητα να χαρούν την εμπειρία των κατασκηνώσεων. Για κάποιους από εσάς, ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που αποχωρίζεστε τα παιδιά σας, για κάποιους άλλους, όμως, είναι. Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να περάσουν τα παιδιά σας καλά, και εσείς καλύτερα!

 Καλοκαιρινές διακοπές… εν καιρώ εργασίας

Η αλήθεια είναι ότι όταν η σχολική περίοδος τελειώνει, αρχίζει η αγωνία πού θα  μείνουν τα παιδιά μέχρι να γυρίσετε από τη δουλειά σας. Η μία λύση είναι γιαγιάδες, παππούδες, ή άλλοι κοντινοί συγγενείς. Η άλλη λύση είναι οι κατασκηνώσεις που προσφέρουν υπέροχες και δημιουργικές διακοπές στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής σας και ‘’mini διακοπές’’ σε εσάς που νιώθετε λιγότερη πίεση να προλάβετε τις καθημερινές υποχρεώσεις.

 outdoorchallenge-backlit-beach-935835

Τα θετικά της κατασκήνωσης

Όσο και σας φαίνεται δύσκολο να αποχωριστείτε το παιδί σας, αυτό που πρέπει να μπει σε προτεραιότητα είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει κατά την παραμονή του και η αξέχαστη εμπειρία που θα ζήσει και θα θυμάται για πάντα. Η κατασκήνωση αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία να ανακαλύψει το παιδί τις δυνατότητές του, να αποκτήσει  ανεξαρτησία και να γίνει υπεύθυνο για τις επιλογές του χωρίς τη δική σας καθοδήγηση,

να μάθει να σέβεται και να υπακούει σε κανόνες συμπεριφοράς, να φροντίζει τον εαυτό του. Του δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσει νέους φίλους, να έρθει αντιμέτωπο με τους δικούς φόβους και να τους ξεπεράσει και να μάθει να αξιοποιεί δημιουργικά και ποιοτικά το χρόνο του.

Ψάχνοντας… πας στη σωστή κατασκήνωση

Οι κατασκηνώσεις εξελίσσονται συνεχώς και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Κάθε μία έχει τη δική της φιλοσοφία, οπότε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εκείνη πιο είναι πιο κοντά στη δική σας. Κάποιες εστιάζουν περισσότερο στην πειθαρχία, άλλες στο παιχνίδι, μερικές επικεντρώνονται σε καλλιτεχνικές  ή αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζετε τους κανονισμούς συμπεριφοράς που ακολουθεί. Μία έρευνα πριν την παρουσίαση στο παιδί σας είναι πολύ σημαντική.

Κατάλληλη… για ανηλίκους  

Το αίσθημα ασφάλειας είναι, ίσως, το σημαντικότερο που πρέπει να νιώσετε ώστε να διασφαλίσετε την καλύτερη διαμονή για το παιδί σας. Μία κατασκήνωση θεωρείται ασφαλής και κατάλληλη όταν ανανεώνει  κάθε χρόνο την άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας,  υπόκειται σε συχνούς υγειονομικούς ελέγχους που αφορά τόσο την προσωπική υγιεινή, όσο και την ποιότητα του φαγητού. Επίσης, οι εγκαταστάσεις, οι χώροι δραστηριοτήτων, οι τουαλέτες και το εστιατόριο πρέπει να περάσουν και από το δικό σας έλεγχο, ώστε να νιώθετε και εσείς ασφαλείς και το παιδί σας.

Οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση

Αφού έχετε καταλήξει στην επιλογή της κατασκήνωσης, ενημερωθείτε για τις ειδικότητες και την εμπειρία των ατόμων που αποτελεί το προσωπικό όπως παιδαγωγοί, γυμναστές, άτομα με καλλιτεχνική εμπειρία στα παιδικά δρώμενα. Επίσης, η παρουσία γιατρού και νοσοκόμας είναι άκρως απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία κατασκήνωση. Αν υπάρχει και ένα μικρό ιατρείο είναι το ιδανικό.

Έρευνα, εκ των προτέρων

Τώρα, αφού έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα, έρχεται η ώρα που πρέπει να ενημερώσετε τον κύριο ενδιαφερόμενο, το παιδί σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η όλη διαδικασία να γίνει από πριν, ώστε να είστε βέβαιη ότι δε θα χρειαστεί να αλλάξετε γνώμη εξετάζοντας εκ των υστέρων τις προδιαγραφές της κατασκήνωσης που, ίσως, έχει ενθουσιάσει το παιδί σας. Η οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επιλογή κατόπιν… συμφωνίας

Αν είναι η πρώτη φορά που το παιδί σας πηγαίνει κατασκήνωση, θα πρέπει να του εξηγήσετε για ποιους λόγους πιστεύετε ότι θα το ωφελήσει, να αναδείξετε τα θετικά σημεία και να αναφερθείτε σε κάθε λεπτομέρεια που θα του δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πρόκειται να συναντήσει. Η κατασκήνωση που θα επιλέξετε θα πρέπει να  ανταποκρίνεται στην προσωπικότητά του και τις δεξιότητές του. Το ιδανικό θα είναι να του δείξετε  φωτογραφίες της περιοχής, του χώρου και τις δραστηριότητες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη δική του άποψη.

H λίστα της κατασκήνωσης

Ίσως να έχετε μία ιδέα για το τι πρέπει να έχει μαζί του, αλλά και αν δεν έχετε, η κατασκήνωση που έχετε επιλέξει σας δίνει μία πλήρη λίστα με τα πράγματα και τα είδη που πρέπει να έχει η βαλίτσα του. Οπότε, μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ζήσει ξανά αυτήν την εμπειρία.

 Το φαρμακείο της βαλίτσα του

Εκτός από τη λίστα της κατασκήνωσης, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας με είδη που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα ώστε να έχει το παιδί σας την καλύτερη διαμονή χωρίς απρόοπτα.  Και μην ξεχνάτε, όσο πιο φυσικά, τόσο πιο ασφαλή  θα είναι για την ευαίσθητη επιδερμίδα του. Επιλέξτε προϊόντα που έχουν ειδική αδειοδότηση και προέρχονται από φυσικές πρώτες ύλες. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Αντικουνουπικά πριν το τσίμπημα

Οι κατασκηνώσεις βρίσκονται μέσα στη φύση, αυτό άλλωστε είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όπου, όμως, υπάρχει πράσινο υπάρχουν και κουνούπια. Γι’ αυτό τα αντικουνουπικά είναι απολύτως απαραίτητα.

Αντικουνουπικά μετά το τσίμπημα

Υπάρχουν προϊόντα που καταπραΰνουν τα τσιμπήματα όχι μόνο από κουνούπια αλλά και από άλλα… καλοκαιρινά είδη όπως σφήκες, τσούχτρες, μέλισσες. Είναι τα after bite, και προσφέρουν φροντίδα και θεραπεία, σε περίπτωση που το τσιμπήσουν.

Αντιφθειρικά

Οι κατασκηνώσεις είναι η χαρά της ψείρας. Γι’ αυτό τα αντιφθειρικά προϊόντα πρέπει να μπουν πρώτα-πρώτα στη βαλίτσα του μικρού ταξιδευτή σας. Συνδυάστε τη χρήση του σαμπουάν για να δώσει λύση στο πρόβλημα εάν υπάρξει με μία λοσιόν που δρα προληπτικά, ώστε να μείνουν οι ψείρες όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κεφαλάκι του.

 

Fleriana με τη δύναμη της φύσης

Η Power Health σας προτείνει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων με εκχυλίσματα λουλουδιών για την προστασία και τη φροντίδα τους κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση, για να χαρούν τη μοναδική αυτή εμπειρία χωρίς απρόοπτα και με ασφάλεια.

Αντικουνουπικά Fleriana

Το Fleriana είναι ένα μοναδικό αντικουνουπικό από ειδικά εκχυλίσματα λουλουδιών και ευκάλυπτο της λεμονιάς. Έχει έντονη αντικουνουπική δράση που σας προστατεύει από τις επιδρομές των κουνουπιών  Δεν προκαλεί ερεθισμούς, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, είναι βιοδιασπώμενο προϊόν, μεταβολιζόμενο και από τον ίδιο τον οργανισμό. Είναι απόλυτα φιλικό στο δέρμα, ιδανικό και για μικρά παιδιά, άνω των 3 ετών. Διατίθεται σε spray και roll-on προσφέροντας προστασία για 5 ώρες, ενώ αποτελεί το μοναδικό φυσικό εγκεκριμένο από το Yπουργείο Γεωργίας αντικουνουπικό.

 

power-health-fleriana-spray-doro

 

Fleriana After Bite

Μετά το τσίμπημα

 

Το Fleriana After Bite αποτελεί την ιδανική λύση για την άμεση και δραστική αντιμετώπιση στα πάσης φύσεως τσιμπήματα από κουνούπια, σκνήπες, τσούχτρες, μέλισσες και άλλους ιπτάμενους επισκέπτες του καλοκαιριού. Η φυσική σύνθεσή του μειώνει το οίδημα και τον κνησμό στην περιοχή. Προσφέρει ήπια αντισταμινική δράση,  αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες,  ενώ η στυπτική του δράση βοηθά στη γρήγορη επούλωση σχηματίζοντας μία μεμβράνη, ώστε να παραμένει στο σημείο χωρίς να τρέχει και έχει υπέροχο άρωμα.

 

 

Fleriana-After-Bite-240x240.jpg

 

Fleriana

Υγρά αντικουνουπικά μαντηλάκια

Πρακτικά, φυσικά, αποτελεσματικά και ιδανικά για όλη την οικογένεια, τα έχετε πάντα και παντού μαζί σας δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας από τα κουνούπια. Αντικουνουπικά μαντηλάκια που κρατούν μακριά τα κουνούπια χάρη στο φυσικό συστατικό ευκάλυπτο της λεμονιάς που περιέχουν. Διαρκούν έως και 5 ώρες!

 

power health fleriana_mantilakia

Αντιφθειρικά Fleriana

Βάλτε τέλος στον κύκλο ζωής τής ψείρας και της κόνιδας με την ολοκληρωμένη σειρά πρόληψης και αντιμετώπισης Fleriana. Φυσικό σαμπουάν Fleriana με εκχύλισμα καρύδας και φυσικά ενεργά συστατικά. Αποτελεί ιατροτεχνολογικό προϊόν με πιστοποίηση CE  και κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Η φυσική σύνθεσή του δρα άμεσα και σκοτώνει 98% την ψείρα και την κόνιδα, με την πρώτη εφαρμογή σε 15 λεπτά. Πλούσιο σε φυσικά συστατικά φροντίζει τα μαλλιά αφήνοντας μία δροσερή αίσθηση καθαριότητας. Προληπτική λοσιόν  Fleriana Lice Protector. Κρατάει μακριά τις ψείρες παρέχοντας πλήρη προστασία και πρόληψη. Το μοναδικό με έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Έχουν υπέροχο άρωμα και είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια.

fleriana-lice-protector-spray